Πώς το €μπορικό Οπλοστάσιο σε Βοηθά να δεις την Επαγγελματική Σου Ζωή από “ΨΗΛΑ”!
Όλα όσα δεν σου διδάσκει το συμβατικό σχολείο για το πώς να σχεδιάσεις την καριέρα που θα σε πληρώνει ό,τι αξίζεις!
Η κρίση, οδήγησε χιλιάδες γονείς και δασκάλους να αναθεωρήσουν το δόγμα τους, ότι ο στόχος της επαγγελματικής ζωής είναι η θέση στο δημόσιο.
Σκοπός μου είναι να σε βοηθήσω να πάρεις την καλύτερη δυνατή απόφαση, για το δρόμο που θα επιλέξεις για να κερδίσεις το ψωμί σου.
Για να αποφασίσεις, πρέπει να έχεις αυτό που λέμε την “μεγάλη εικόνα” (bird’s eye).
Το πρόβλημα σύλληψης αυτής της μεγάλης εικόνας εντοπίζεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι, αλλά και νυν επιχειρηματίες, δέχονται αποσπασματικές πληροφορίες, γεγονότα, δεδομένα, θεωρίες, σκέψεις και απόψεις για μια επιχειρηματική ευκαιρία.
Ένα από τα πολυτιμότερα μαθήματα που πήρα, από τους μαθητές και τους αναγνώστες μου, είναι ότι η ικανότητα να αντιλαμβάνεσαι το προφανές, διαφέρει πολύ από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Ο διαβόητος Ron Hubbard (ιδρυτής της Scientology – με την οποία ΔΕΝ έχω καμία σχέση) εφηύρε τον όρο “OBNOSIS” (παράγωγο του obvious) δηλαδή την ικανότητα να αντιλαμβάνεσαι το προφανές.
Όταν βάλουμε στο περιβάλλον κάποιου, ένα θέμα όπως μια επιχειρηματική πρόταση (ας πούμε με βάση την επιμόρφωσή του γύρω από Ιντερνετ), τότε το άτομο αυτό, ίσως αντιληφθεί την πρόταση όπως ακριβώς είναι, στην συνέχεια την αξιολογεί και κάνει κάποιες διερευνητικές προβλέψεις για το ΔΙΚΟ του μέλλον.
Αυτά τα συμπεράσματα θα αφορούν την επιχειρηματική πρόταση και θα προκύψουν μετά από επεξεργασία των πληροφοριών που δόθηκαν στο συγκεκριμένο άτομο.
Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου η ίδια ακριβώς επιχειρηματική πρόταση παρουσιαστεί σε κάποιους άλλους, και να πυροδοτήσει μια σειρά από συναισθήματα και σκέψεις.
Τα άτομα αυτά, δεν έχουν την ικανότητα της “OBNOSIS” – δηλαδή δεν επεξεργάζονται τις πληροφορίες που τους δίνονται, αλλά καταλήγουν σε απόλυτα “συναισθηματικά” συμπεράσματα.
Για παράδειγμα, οι προκατειλημμένοι ισχυρίζονται ότι “η επιχειρηματικότητα είναι απάτη”.
Το παραπάνω συμπέρασμα, δεν είναι αποτέλεσμα μεθοδικής ανάλυσης αλλά προϊόν προκαταλήψεων και πλύσης εγκεφάλου, που αυτοματοποιούν την παραγωγή λανθασμένων συμπερασμάτων.
Οι προκαταλήψεις οδηγούν ευφυέστατους κατά τα άλλα ανθρώπους, να παίρνουν αποφάσεις χωρίς να επεξεργάζονται τα δεδομένα που έχουν.
Επιλέγουν για παράδειγμα, να μην επενδύσουν ούτε καν σε πολύ προσιτή προσωπική επιμόρφωση στην επιχειρηματικότητα, εξ αιτίας της μακροχρόνιας “πλύσης εγκεφάλου” που υπέστησαν από το κοινωνικό τους περιβάλλον.
Άκουσαν χιλιάδες φορές: “Οι επιχειρηματίες είναι κλέφτες” … ” δεν θα τα καταφέρεις, δεν είναι αυτά για σένα” … “να κυνηγήσεις το βρέξει-λιάξει μισθό, κι ας είναι ψίχουλα” … κ.τ.λ.
Τα παραπάνω ισχύουν και σε άλλους τομείς της καθημερινότητας, όπου ο “πομπός” παρέχει στον “δέκτη”, αποσπασματικά κάποιες πληροφορίες, που τις περισσότερες φορές δεν είναι αρκετές για μια αγοραστική ή άλλου είδους απόφαση.
Η έλλειψη ολοκληρωμένης πληροφόρησης, γίνεται είτε από πρόθεση (π.χ. για να σου αποσπάσουν με δόλιο τρόπο την ψήφο ή τα χρήματά σου) ή από άγνοια.
Για να μπορέσεις να αποφασίσεις, πρέπει να σου παρουσιάσω αυτό που στην παιδαγωγική θεωρία ονομάζουμε, γενικό πλαίσιο.
Οι διάσπαρτες κι αποσπασματικές λοιπόν πληροφορίες, γεγονότα, δεδομένα, θεωρίες, σκέψεις και απόψεις, ονομάζονται “περιεχόμενο”.
Το Context είναι το περίγραμμα, που περικλείει το περιεχόμενο στο σύνολό του … αλλά όχι μόνο … η δεύτερη ιδιότητα του περιγράμματος, είναι ότι συνδέει το περιεχόμενο με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορείς να δεις την μεγάλη εικόνα.
Ως δημιουργός εκπαιδευτικών courses εξετάσεων γλωσσομάθειας (και μάλιστα σε επίπεδο proficiency) θα σου εξηγήσω με απλοϊκό τρόπο την διαφορά μεταξύ του brain και mind.
Η λέξη brain (μυαλό), έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται απτά αντικείμενα και αφηρημένα ουσιαστικά (π.χ. ελπίδα).
Η λέξη mind, θα μεταφραζόταν ελεύθερα, ως η ικανότητα του εγκεφάλου να ΣΥΣΧΕΤΙΖΕΙ τα αντικείμενα, τα δεδομένα, τα γεγονότα και τις πληροφορίες.
Για παράδειγμα, ο μεγάλος μπασκετ-μπολλίστας Νίκος Γκάλης, είχε την ικανότητα να εισπράττει τις πληροφορίες από το περιβάλλον του παιχνιδιού, να τις επεξεργάζεται με απίστευτη ταχύτητα, και να δίνει το σχεδόν πάντα σωστό outcome (αποτέλεσμα) μέσω του μυϊκών συσπάσεων.
Το “basketball mind” του Νίκου Γκάλη ήταν μέρος της διπλωματικής μου, για το πτυχίο coaching studies του πανεπιστημίου Leeds Metropolitan.
Ο συσχετισμός των γεγονότων και δεδομένων, είναι και η βάση του εμπορικού μου σήματος, του Multilingual Minds.
Σε αυτή την περίπτωση, ο συσχετισμός αφορά γλωσσικά δεδομένα, από διαφορετικές γλώσσες.
Σε ότι αφορά την επιλογή σου να ασχοληθείς επαγγελματικά με την παραγωγή εισοδήματος μέσω του Internet, θα πρέπει να ενεργοποιήσεις το “επαγγελματικό σου mind”.
Εδώ καλείσαι να συσχετίσεις τα δεδομένα της ζωής σου με τα γεγονότα του περιβάλλοντός σου. Τα δεδομένα της ζωής σου περιλαμβάνουν τις δεξιότητές σου να παράγεις εισόδημα και τις υποχρεώσεις σου, προς τον εαυτό σου και ίσως προς την οικογένειά σου.
Τα κοινωνικά γεγονότα περιλαμβάνουν το οικονομικό περιβάλλον, όπου όλοι ξέρουμε, ότι το δημόσιο δεν προσφέρει θέσεις, και ότι η εξάρτηση από τον εργοδότη (δημόσιο ή ιδιώτες) οδηγεί σε αδιέξοδο.
Για να πάρεις λοιπόν μια απόφαση ζωής, όπως η ενασχόληση με την παραγωγή εισοδήματος μέσω του Ιντερνετ, πρέπει να έχεις όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες. Δεν μπορείς να το αφήσεις στην τύχη!
Και παρότι είναι πρακτικά αδύνατο να μάθεις τα πάντα με την μια, το Μεγάλο Σεμινάριο του Internet είναι το ενδιάμεσο βήμα μεταξύ της απόφασής σου και του κενού γνώσης.
Τώρα λοιπόν έχεις την ευκαιρία. Ποτέ δεν είναι αργά!
Κάνε ΔΙΚΕΣ σας τις απλές, δοκιμασμένες κι αποτελεσματικές μεθόδους που μπορείς κι ΕΣΥ να εφαρμόσεις, για να αποκτήσεις ένα αξιόλογο Online εισόδημα, ακόμα και χωρίς τεχνικές γνώσεις!