Το να βγάλεις χρήματα από το Ιντερνετ είναι εφικτό για ό,τι κι αν πουλάς!


Έχω πει αμέτρητες φορές στους φίλους που επικοινωνούν μαζί μου ότι πρέπει να βρουν τρόπους για να μειώσουν το κόστος επικοινωνίας με τον πελάτη ή τον ενδιαφερόμενο για τα προϊόντά τους.

Αν καταφέρεις να πείσεις τον επισκέπτη σου, να σου δώσει την ηλεκτρονική του διεύθυνση έχεις επιτύχει ένα μεγάλο μέρος του σκοπού σου.

Εδώ, θέλω να αντιληφθείς ότι το Διαδίκτυο σου προσφέρει μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να μειώσεις το κόστος της λειτουργίας της επιχείρησής σου, κυρίως μειώνοντας το κόστος παραγωγής εντύπων, τα οποία χρησιμοποιείς για να  ενημερώνεις την αγορά σου για την ύπαρξή σου.

Φυσικά είναι διαθέσιμη και η τεχνολογία για παροχή ακουστικών και οπτικοακουστικών μηνυμάτων από τις ιστοσελίδες σου. Συνιστώ όμως τα δυο τελευταία μόνο στους έχοντες μεγάλη εμπειρία με το διαφημιστικό αυτό μέσο.

Οικονομία λειτουργικών εξόδων μπορεί να γίνει και στον τομέα του προσωπικού.

Αν στήσεις κάποιες ιστοσελίδες που απαντούν τις πιο συχνές ερωτήσεις και απορίες που έχει το κοινό, τότε εξοικονομείς άμεσα εργατο-ώρες από το προσωπικό σου, που δεν είναι πια υποχρεωμένο να απαντά σε κάτι που παρέχεται γραπτώς.

Οι πρωτοπόροι, που έβγαλαν λεφτά
μέσω του Internet ήταν δικηγόροι!
Πώς κέρδισαν $100.000 με διαφημιστική δαπάνη $20!

Τον Απρίλιο του 1994, δυο δικηγόροι του Scottsdale , στην πολιτεία της Αριζόνα, με εξειδίκευση στη διαδικασία μετανάστευσης άνοιξαν τον δρόμο στις πωλήσεις μέσω Διαδικτύου.

Ο Λώρενς Κάντερ και η Μάρθα Σίγκελ κατάφεραν κάτι, που οι περισσότεροι συνάδελφοί τους ούτε καν μπορούν να ονειρευτούν.

Με δουλειά μιας νύκτας και διαφημιστικό κόστος $20, κατάφεραν να δημιουργήσουν τη ζήτηση των υπηρεσιών τους από 25.000 ενδιαφερόμενους! Μετά την πρώτη επαφή, χίλιοι ενδιαφερόμενοι έγιναν πελάτες. Και οι ιδιοφυείς αυτοί επαγγελματίες έβγαλαν 100.000 δολάρια.

Οι δυο αυτοί πωλητές νομικών υπηρεσιών εισέπραξαν μαζί με τα κέρδη τους και αμέτρητες επικρίσεις από χρήστες του Διαδικτύου που πίστευαν ότι το μέσο αυτό δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται για εμπορικούς σκοπούς.

Εισέπραξαν όμως και δωρεάν προβολή εκατομμυρίων δολαρίων από όλα τα μεγάλα έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. των Η.Π.Α. Από τη λίστα των δημοσιογράφων που ενδιαφέρθηκαν για το κατόρθωμά τους δεν έλειψε ούτε ο Λάρρι Κινγκ.

Αναφέρω το παραπάνω παράδειγμα για να σου δείξω, το τι είναι εφικτό να γίνει από αυτό το μέσο διαφήμισης.

Το εκπληκτικό της ιστορίας των δυο δικηγόρων δεν είναι μόνο το ότι βρήκαν πελάτες με ένα εντελώς ανορθόδοξο τρόπο.

Κατόρθωσαν το απίθανο από πλευράς εμπορικής οργάνωσης.

Η αγορά τους, δηλαδή οι υποψήφιοι πελάτες τους, δεν είναι καθορισμένη με την έννοια ότι δεν υπήρχε εύκολη πρόσβαση σε αυτούς.

Όπως οι ίδιοι αναφέρουν στο βιβλίο τους «How to Make a Fortune on the Information Superhighway », οι υποψήφιοι πελάτες που πιθανόν να αγόραζαν τις υπηρεσίες τους, ήταν κυρίως επιχειρηματίες διαφόρων εθνικοτήτων, που ζούσαν εντός ή εκτός των Η.Π.Α. και είχαν εμπορικές συναλλαγές με άλλες επιχειρήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η διαδικασία της ανακάλυψης αυτών των ανθρώπων ήταν σχεδόν ανέφικτη διότι δεν χρησιμοποιούσαν κοινά Μ.Μ.Ε., εξ’ αιτίας  των διαφορετικών εθνικοτήτων τους και των χωρών κατοικίας τους.

Το Internet όμως έκανε το θαύμα του. Έδωσε πρόσβαση στα μέλη μιας αγοράς που εκτός Διαδικτύου θα ήταν αδύνατο να βρεθούν.

Τώρα κάνε ένα πείραμα.

Ρώτησε τον δικηγόρο σου πόσους πελάτες βρίσκει από το Internet . Το πιθανότερο είναι ότι θα σου πει ότι «αυτά τα πράγματα δεν γίνονται».

Αλλά  εσύ πια ξέρεις ότι δεν έχει δίκιο. Ότι και οι νομικές υπηρεσίες πωλούνται από το Διαδίκτυο.

Πράγματι, το να βγάλεις χρήματα από το Διαδίκτυο είναι εφικτό, ό,τι κι αν πουλάς!

Καλή επιτυχία!

Γιώργος Δροσουλάκης
Συγγραφέας του βιβλίου «Το Χρυσωρυχείο του Ιντερνετ»

Υ.Γ.  Παρακαλώ στείλτε τις ερωτήσεις σας ΕΔΩ


Χωρίς Σχόλια