Τα Πλεονεκτήματα του Ηλεκτρονικού Εμπορίου για τον Επαγγελματία που θέλει ν’ αυξήσει τα Κέρδη του!

        Αν είσαι αμύητος στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου, ίσως θα αναρωτιέσαι για το ποια να είναι η εμπορική  χρησιμότητα και τι πλεονεκτήματα μπορεί να σου προσφέρει το Διαδίκτυο για να βγάλεις περισσότερα χρήματα.

Σε καταλαβαίνω … στο ίδιο σημείο βρισκόμουν κι εγώ το 1996.

Μου είναι γνωστές οι δυσκολίες της μικρής σου επιχείρησης.

Ελάχιστοι από εμάς έχουμε ατελείωτα χρήματα για διαφήμιση των υπηρεσιών ή των προϊόντων  μας.

Κι ειδικά σε μια αγορά που το χρήμα, συρρικνώνεται συνεχώς.

Γράφω αυτές τις γραμμές  για να σου τονίσω ότι το Διαδίκτυο, ως προωθητικό μέσο είναι ΦΘΗΝΟ και ΠΡΟΣΙΤΟ για όλους εμάς που αντιμετωπίζουμε την επιχείρησή μας με σοβαρότητα και θέτουμε μακροχρόνιο επιχειρησιακό πλάνο.

Φαντάσου ότι θέλεις να στείλεις 2.000 επιστολές (τόσες τουλάχιστον στέλνω εγώ 2-3 φορές το χρόνο) στους πελάτες σου για λόγους διαφήμισης,  ευχές Χριστουγέννων, ή ενημέρωσης για νέα προϊόντα.

Το κόστος μιας τέτοιας αποστολής θα σου κοστίσει τουλάχιστον 1.000 ευρώ σε ταχυδρομικά έξοδα, φακέλους, ετικέτες και περιεχόμενο το οποίο στέλνεις.

Και θα φτάσουν σε 2-5 μέρες ανάλογα με τα γούστα των ΕΛ.ΤΑ.

Φαντάσου τώρα, ότι γράφεις το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον υπολογιστή σου…. και μετά πατάς “SEND”… ένα απλό κουμπί… και αυτόματα (περίπου σε 15-30 δευτερόλεπτα) ΟΛΟΙ οι παραλήπτες έχουν λάβει το μήνυμά σου. …

Και μπορείς να το επαναλάβεις κάθε μέρα … όσες φορές θέλεις… και να επικοινωνείς με τους πελάτες σου σε συνεχή βάση … και το καλύτερο από όλα… με είκοσι ως τριάντα ευρώ το μήνα!

Ναι φίλε μου… τόσο κοστίζει η σύνδεσή σου στο Internet μέσω ενός τοπικού παροχέα υπηρεσιών (Internet Service Provider).

… και το σπουδαιότερο…  ο πελάτης ή ενδιαφερόμενος θα λάβει το μήνυμα αμέσως…  θα αποθηκευτεί στο κουτί του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου …  θα το διαβάσει όταν έχει διαθέσιμο χρόνο… και δεν θα αναγκαστείς να τον καλέσεις τηλεφωνικά σε ακατάλληλη στιγμή.

Σχεδόν όλοι οι Έλληνες αποκτούν ή πρόκειται να αποκτήσουν σύντομα πρόσβαση στο Ιντερνετ.

Κι αυτό είναι που κάνει το Διαδίκτυο να είναι το όνειρο του κάθε διαφημιζομένου.

Μέσα στην επόμενη τριετία οι χρήστες θα αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της αγοράς. Αξίζει λοιπόν το κόπο να επενδύσεις σε αυτό … και μάλιστα το κόστος της επένδυσής σου θα είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟ συγκρινόμενο με τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που  θα αποκομίσεις.

Έτσι προσθέτεις μια άλλη διάσταση στις υπηρεσίες  που προσφέρεις στον πελάτη σου.

Για  παράδειγμα, ένας ενδιαφερόμενος ή πελάτης σου επιθυμεί να έχει περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα που προσφέρεις.

Δακτυλογραφεί το μήνυμα του και πατά το κουμπί “send”.

Την προ-ηλεκτρονική εποχή, οι πελάτες σου θα έπρεπε να έχουν τον τηλεφωνικό σου αριθμό, να σε καλέσουν και μερικές φορές να μη σε βρουν εξ αιτίας της απουσίας σου ή της κατειλημμένης τηλεφωνικής γραμμής.

Ο σημερινός καταναλωτής θέλει αξιόπιστες υπηρεσίες και την αίσθηση ότι τυγχάνει καλής μεταχειρίσεις. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σου  παρέχει  την δυνατότητα να επικοινωνείς  με ΤΑΧΥΤΗΤΑ… κάτι που οι πελάτες θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα.

Μπορείς λοιπόν να συμπεράνεις ότι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σου παρέχει εκπληκτική οικονομία, όσο αφορά την αποστολή ενημερωτικού ή διαφημιστικού υλικού που πρωτύτερα θα έστελνες  μέσω τηλεφώνου-φαξ  ή ταχυδρομικά.

Θα εξοικονομήσεις χρήματα:

  • Στα υπεραστικά τηλέφωνα.
  • Από τη μειωμένη αποστολή εντύπων μέσω ταχυδρομείου.
  • Από τη μειωμένη χρήση χαρτιού.
  • Από την απελευθέρωση του χρόνου σου και του χρόνου του προσωπικού σου.

… και θα έχεις την ικανοποίηση ότι δεν συμμετάσχεις στην περαιτέρω καταστροφή των δασών και την άσκοπη σπατάλη χαρτιού.

Καλή επιτυχία!

Γιώργος Δροσουλάκης
Συγγραφέας του βιβλίου «Το Χρυσωρυχείο του Ιντερνετ»

Αν θέλεις να αποκτήσεις κι εσύ ένα ΑΔΙΚΟ Μοναδικό Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα για την επιχείρησή σου ή το γραφείο σου, χρησιμοποιώντας το Ιντερνετ, πάτησε  ΕΔΩ


Χωρίς Σχόλια